Pepernotentoernooi 3-12-2019

PEPERNOTENTOERNOOI op 3 december.

Wat een feest was deze dag.

Met in principe 35 spelers, maar wegens goede redenen, werden dat er uiteindelijk 32, waarvan 6 spelers van buitenaf. Een mooi rond getal. Daardoor lieten Anneke en Henk hun speelplek vervallen.

Het was droog! Het zonnetje scheen in het begin, maar het windje was behoorlijk fris en dat werd alsmaar kouder. Maar er werd fijn gespeeld. Uiteraard is er altijd wel een partij die lang duurt en daarom kon pas rond 13.45 u. begonnen worden met de 2e partij.

Na de 1e ronde werd de catering verzorgd door Margreet en Agaath. Deze keer broodje rookworst en champignon soep. Zo te horen ging het er prima in en sommigen namen zelfs 2x broodje worst.

Ook hierbij weer een langdurige partij. De derde ronde werd de tijd in de gaten gehouden, want we kregen hoog bezoek. Henk dacht: Oh, nog maar 1 punt, maar nee hoor. Dus moest hij toch afblazen en de partij inkorten.

Om 15.55 u. kwam inderdaad een zeer vrolijke Piet binnen. Hij wist de boel echt op stelten te zetten, doordat iedereen moest zingen en later roepen om Sinterklaas, zodat die het zou horen. Uiteindelijk kwam er echt geluid uit en kwam de Sint binnen. Wat een geweldig stel!

Eerst werden de winnaars in het zonnetje gezet en het viel de Sint op, dat de eerste drie prijzen niet voor een dame was. Dus beter oefenen dames!

Nummer 1 was Rudy K met 3/32, nummer 2 was Frans met 3/26, nummer 3 Walther met 3/22, als vierde kwam Engeline met 2/21, nr. 5 Armand met2/13, nr. 6 was Adrie met 2/12, waarbij de Sint van de 4 blikjes bier er 2 aan Adrie gaf, 1 voor Piet en 1 voor Sint. Aangezien Adrie niet zo van pils houdt, gaf hij zijn blikjes aan Sint en Piet (voor in hun vrije tijd). Nr. 7 was tot slot Henk W. met 2/12. De aanmoedigingsprijs was deze keer voor Lize.

Hierna had Sint nog een speciale badge, voor een speciaal iemand. Iedereen voelde het al aankomen en inderdaad was deze voor Jopie, die dat zeer kon waarderen en je kon zien, dat het wat met haar deed.

Piet had nog een tas vol met handzame instrumenten en deelde die uit. Zelf bespeelde hij een roze trombone. Nou ik kan wel zeggen, er werd geweldig gemusiceerd door iedereen.

Tot slot kreeg iedereen nog een presentje, wat niet opengemaakt mocht worden. Helaas Wil was nieuwsgierig, maar werd gespot en toen werd het door Sint afgepakt.

Iedereen was voorzien en toen de Sint iets zei in de trant van, dat ze weggingen, riep Doortje: Dag S..... Verder kwam ze niet, want Piet reageerde meteen op die brutale zet.

We kunnen niet anders zeggen, dan dat het héél gezellig was en rond 17.00 u. ging iedereen weer huiswaarts.
Clubblad
Ons clubblad "'t Butje" is vanaf nu ook voor iedereen digitaal beschikbaar.Lees verder...
 
Geschiedenis
Al in de Griekse tijd werd geoefend in het gooien met ijzeren ballen, echter toen de Romeinen er het doel of "but" aan toevoegden kon je spreken van het allereerste begin van Jeu de Boules.Lees verder...
 
Links
Eén van onze favoriete websites:

Petanque Forum Nederland. Alles over petanque, voor en door petanque liefhebbers!
http://www.petanqueforum.nl/