Clubdag 2019

CLUBDAG 2019

Na een zeer stormachtige zaterdag, was het zondag 11 augustus toch wat aangenamer. Windkracht 5, was te doen. Alles werd rond 11.30 u. klaargezet en de tentdoeken voldeden prima. Iedereen ontving 3 bonnen voor drankjes en de rest was zoals gewoonlijk te betalen met muntjes. De bar werd prima verzorgd door Jans, later aangevuld met Margreet.

Op deze dag misten we wel onze Jopie, die na een val in het ziekenhuis was beland.


Bijna iedereen was stil bij het welkomstwoord van Ab. Daarna werd even na 13.00 u. het startsein voor de 1e partij gegeven voor de 36 deelnemers.

Het leuke bij ons vind ik altijd die goede harmonie. Iedereen heeft lol.

Gelukkig was er geen partij met 13-0. Uiteraard was er weer een langdurende, spannende partij, die eindigde in 13-12. Dat was prima, we hadden geen haast, omdat we op verzoek maar 2 partijen speelden en het eten om 17.00 u. bezorgd zou worden.

Rond 15.00 u. ging de volgende partij van start. Hierbij wel een 13-0 partij.

Hierna konden de liefhebbers nog gewoon vrijspelen en werden de verdere voorbereidingen getroffen. De andere gasten waren ondertussen ook gearriveerd en iedereen zat heerlijk te genieten van een drankje in de zon. We waren in totaal met 50 mensen.

Met de geel/blauwe poedelprijs ging Lize naar huis (stand noemen we niet).

De prijsuitreiking gaf nog de nodige hilariteit. Ab begon met de nummer 10: Gitta. Maar zo werkt dat dus niet als je een prijs mag uitzoeken. O.k. dan de nummer 1. Ab werd genoemd, maar er kwam protest van Will, haar saldo was beter, zei ze. Dat werd rekenen en uiteindelijk gecorrigeerd met een opschuiving. Will was de nummer 1 en niet 11 met 2/23. Nummer 2. Ab met 2/20. 3. Hans 2/17, 4. Agaath 2/16, 5. Frans 2/16, 6. Rudy K 2/13, 7. Johan M 2/12, 8. Lex 2/11, 9. Jan 2/11 en 10 al toegewezen aan Gitta. Engeline was eigenlijk de nummer 10.

Er waren nog 6 plantjes, gesponsord door Bloemhuis Bluijs, die door loting werden toegewezen. Dat was voor: Will, Hans, Helen, Lize en Gitta en Til (toch weer in de prijzen, ha, ha, ha). Toen begon het licht te spetteren, maar dat was al gauw voorbij.

Rond 5 uur werden de visgerechten gebracht en rond 17.20 u. konden de eerste gasten zich laten opscheppen door Engeline, Agaath en Alex, zodat alles zo eerlijk mogelijk verdeeld werd. Ook Frans had gezorgd voor overheerlijke barbecue gerechten voor de niet-vis eters. Nadat deze hulpjes voor zichzelf hadden opgeschept en gegeten, kon iedereen nog voor een volgende ronde langskomen. Uiteindelijk was er nog het 1 en ander over en dat werd onder de liefhebbers verdeeld. Tot slot was er nog een vruchtencocktail als nagerecht. Enkelen hadden hier echter niet meer op gewacht. Sommigen namen nog een kopje koffie.

Eigenlijk zaten de overgeblevenen nog heerlijk na te kletsen, maar wilde de crew toch wel naar huis. Vandaar werd begonnen met het opruimen van de vaat, want er moest ook nog worden afgewassen. 
Iedereen, hulpen en gasten, bedankt voor de gezellige dag!
Zie ook de foto's op de link naar de foto's.

  


Clubblad
Ons clubblad "'t Butje" is vanaf nu ook voor iedereen digitaal beschikbaar.Lees verder...
 
Geschiedenis
Al in de Griekse tijd werd geoefend in het gooien met ijzeren ballen, echter toen de Romeinen er het doel of "but" aan toevoegden kon je spreken van het allereerste begin van Jeu de Boules.Lees verder...
 
Links
Eén van onze favoriete websites:

Vragen over Jeu de Boules? Gratis Adviseurs geeft gratis advies.
http://www.gratisadviseurs.nl/sport/jeu-de-boules.html