KWARTETTENTOERNOOI 8-5-19

KWARTETTENTOERNOOI 8 mei2019

Met het vooruitzicht, dat het erg regenachtig zou worden, zaten we met een dilemma: uitwijken naar een hal of gewoon maar afwachten en zien hoe erg het zou worden.
Voor dat laatste werd gekozen. Tja, regenachtig was het zeker!


Zonder onze hulptroepen kan een evenement in het water vallen, maar dat was zeker niet het geval. Het klaarzetten van de borden en ringen (Alex, Frans en Rob). Riet wist de muntjes goed aan de man te brengen. Jopie hield keurig de standen bij en de dames achter de bar, Margreet en Jans hadden het er maar druk mee.

Doordat sommigen de aanvangstijd hadden gelezen als aanmeldingstijd, was iedereen op het nippertje aanwezig om op tijd (12 uur) te starten.

In totaal waren er 14 teams, dus 56 spelers. Elk team van 4, speelde afwisselend met elkaar tegen willekeurige tegenstanders. Het was even wennen, maar verliep met uitleg van wedstrijdleider Henk, prima.

Inderdaad regende het af en toe flink. We zagen ook wat verzopen katjes, maar dat mocht de pret niet drukken en was het weer oergezellig.

In de pauze rond 1 uur, kon men terecht bij de catering, weer keurig verzorgd door Jan en Agaath, voor een heerlijke kop soep of broodje kroket.

Na het berekenen van de standen, was de prijsuitreiking deze keer in de kantine. Even passen en meten en iedereen paste er in.

De inkoop van de prijsjes waren weer in uitstekende handen van Engeline en zelfs 10 begonia’s waren gesponsord door Bloemhuis W.Bluijs uit de Pasteurstraat.

De einduitslag is geworden: 1. Team Peter de Wijn 6/56, kregen elk een waardebon. 2. Team Alex de Goede 5/16 (elk een waardebon). De volgende prijswinnaars mochten uitzoeken. 3. Team Walther Bruns 4/18; 4. Team Toos Beneden 4/17; 5. Team Adrie Koper 4/11; 6. Team Hans Blom 3/17; 7. Team Johan Moelee 3/3 en de 8e c.q. laatste prijs voor team Fien Rietdijk met 3/-4.

De volgende teams waren: 9. Freek Vogelaar; 10. Jaap Balk; 11. Arie Groot; 12. Hennie Visser; 13. Keiko Aramaki en 14. Jola Hartman.

De teams uit Haarlem, Hillegom, Gouda, Nieuw Vennep en Uitgeest nog bedankt voor de komst en graag tot een volgende keer.

Zeer opvallend was het feit, dat toen we rond 5 uur naar huis gingen, de zon uitbundig ging schijnen. 
Zie ook de foto's.
Links
Eén van onze favoriete websites:

Startkabel pagina met allerlei handige en leuke Petanque links.
http://petanque.startkabel.nl/
 
Geschiedenis
Al in de Griekse tijd werd geoefend in het gooien met ijzeren ballen, echter toen de Romeinen er het doel of "but" aan toevoegden kon je spreken van het allereerste begin van Jeu de Boules.Lees verder...
 
Clubblad
Ons clubblad "'t Butje" is vanaf nu ook voor iedereen digitaal beschikbaar.Lees verder...