PEPERNOTEN TOERNOOI 2018

        
PEPERNOTEN TOERNOOI 4-12-2018

Dinsdag 4 december hielden we het jaarlijkse Pepernoten toernooi. Het beloofde goed weer te worden en Anneke had de bankjes al gedroogd. Helaas rond 11 uur viel er toch nog aardig wat regen en kon Agaath opnieuw aan de slag. De verdere dag bleef het heerlijk weer om te spelen.

Na een kopje koffie, verzorgd door Jans, met een lekkere koek erbij (traktatie van Jan) was iedereen er klaar voor.

Anneke en Henk hadden het programma gereed om te starten. Helaas was Jaap M. vergeten, dat hij zich had ingeschreven en nam de telefoon niet op. Daarom werd Agaath ingeschakeld om het aantal van 20 compleet te maken.

Na de 1e ronde was er de vertrouwde kop soep en/of tosti, verzorgd door Jan en Agaath. Het werd een lange pauze, omdat 1 partij een behoorlijke tijd in beslag nam. Daarna begon de 2e ronde. Ondertussen was het rond 13.30 u. en kwamen er wat leden voor de normale speelmiddag. Die hadden dus niet meegekregen, dat er een toernooi was. Intekenlijst hing toch echt al tijden op het bord en diverse keren aan spelers gevraagd of ze mee wilden doen, maar sommigen waren al een tijdje niet geweest. Gelukkig konden zij onderling een partijtje regelen.

Na wat hapjes tussendoor werd begonnen aan de 3e partij. Dat verliep allemaal vlotjes, maar uiteraard was er 1 partij die uitliep. Deze was heel spannend en trok aardig wat publiek langs de kant. Jaap M. nu weer zelf spelend, samen met Ger Komduur (fijn om te zien, dat hij weer lekker bezig is) flikten het tegen Frans en Jopie na een gelijk opgaande strijd, de partij met 13-11 te winnen.

Iedereen zat lekker aan een (warm) drankje toen er onverwacht 2 Pieten op bezoek kwamen. Hilariteit alom. Anneke en Henk hadden ondertussen de stand berekend, dus deden de Pieten de prijsuitreiking. De mannelijke prijswinnaars werden door de vrouwelijke Pieten gezoend en bewust kregen ze wel een veeg mee, waardoor de Pieten wel iets lichter van kleur werden.

De winnaars waren: 1e Henk v. K. 3/18; 2e Henk Jan 3/17 en 3e Jaap M. met 3/14 met behulp van Agaath, die er 2 voor hem gewonnen had. Iedereen kreeg een presentje uit de zak, waarbij Lex als laatste van de rangorde een extra roetveeg kreeg. Na het uitzwaaien van de Pieten, bleven de meesten nog gezellig wat drinken met een hapje erbij.

Dank aan de deelnemers en dank aan de hulptroepen. Rond 17.00 u. was alles weer een beetje toonbaar en ging het hek weer dicht. Tot volgend jaar.
Clubblad
Ons clubblad "'t Butje" is vanaf nu ook voor iedereen digitaal beschikbaar.Lees verder...
 
Links
Eén van onze favoriete websites:

link-njbb09De website van de Nederlandse Jeu de Boules Bond Afdeling 9 - De Boulestreek.
http://www.njbb09.nl/
 
Geschiedenis
Al in de Griekse tijd werd geoefend in het gooien met ijzeren ballen, echter toen de Romeinen er het doel of "but" aan toevoegden kon je spreken van het allereerste begin van Jeu de Boules.Lees verder...