HERFSTTOERNOOI 2018

HERFST TOERNOOI 2018

Wat betekent Herfst toernooi? Bij ons valt dat reuze mee, wij zijn geboren onder een goed gesternte en daarom op deze zaterdag prima speelweer.

Na een schitterende week vooraf, was het op vrijdag wel echt herfstweer met storm en heel veel regen. Dat betekende wel, dat er veel takken op het veld lagen, maar Engeline was op tijd aanwezig om deze te verwijderen.

Zaterdag 21 september waren 12 teams aanwezig, uit o.a. Haarlem, Leiderdorp en zelfs Rotterdam en 8 teams uit Zandvoort. Na de 1e ronde, de gebruikelijke pauze voor de inwendige mens, verzorgd door Jan en Jopie. De bar was in handen van Jans en de wedstrijdleiding werd deze keer alleen door Henk gedaan. Alles verliep weer uitstekend. Alleen opletten, dat het Leo baantje geen officiële baan is, dus die doet niet meer mee.

Er waren 2 teams met 3 gewonnen wedstrijden, waarbij Lenie en Wil P. twee keer 2-13 te verwerken kregen. Daarom kregen zij deze dag de poedelprijs in de Zandvoortse kleuren. Op de 1e plek hadden we J. en V. van Haastert (3/24); 2e waren Walther en Armand (3/22); 3e Peter en Teus (2/19) en 4e Leo en Johan D. (2/19). Verder werd er onder de overige teams nog 2x geloot voor een prijs.
Weer een geslaagd toernooi.
In ieder geval iedereen was weer op tijd thuis voordat het begon te regenen.
Clubblad
Ons clubblad "'t Butje" is vanaf nu ook voor iedereen digitaal beschikbaar.Lees verder...
 
Geschiedenis
Al in de Griekse tijd werd geoefend in het gooien met ijzeren ballen, echter toen de Romeinen er het doel of "but" aan toevoegden kon je spreken van het allereerste begin van Jeu de Boules.Lees verder...
 
Links
Eén van onze favoriete websites:

link-njbb09De website van de Nederlandse Jeu de Boules Bond Afdeling 9 - De Boulestreek.
http://www.njbb09.nl/