Jan van Steijn 29-8-18

Jan van Steijntoernooi 29-8-18

Eigenlijk zou het toernooi deze keer bij Hillegom plaatsvinden, maar de verwachting was, dat er veel regen zou kunnen vallen. Daarom last minute verplaatst naar de hal van De Spaanse Ruiter. Daar heeft het af en toe wat gespetterd, maar elders had het wel flink geregend. Dus goed besluit.

De 6 verenigingen bonden weer de strijd met elkaar aan en Zandvoort had als tegenstander de spelers van De Boulende Stier. Walther en Jos, Anneke en Margreet Ruud en Gitta en Agaath en Alex hebben hun best gedaan. De 1e ronde verliep al heel goed met 4 gewonnen partijen van 13-5 en 1x 13-10. Helaas de volgende ronde 3x verlies en 1x winst. De 3e partij was 2 om 2, maar de winst was ruim en het verlies minimaal. Uiteindelijk was ons saldo 8 gewonnen met 43 winstpunten. Dit leverde de dagwinst op. In de rangschikking veranderde niets. BDB blijft 1e, Lijnden 2e, JBZ 3e, DSR 4e, Hillegom 5e en DBS 6e. Om een 2e plek te behalen moet Zandvoort nog 4 punten inlopen op Lijnden. De wijn ging deze keer naar Walther en Jos met de 1e plek 3/26. Agaath en Alex 2/14 en Ruud en Gitta 2/8. Weer een gezellige dag en niet alleen door het resultaat. Het volgende toernooi is op 31 oktober.
Geschiedenis
Al in de Griekse tijd werd geoefend in het gooien met ijzeren ballen, echter toen de Romeinen er het doel of "but" aan toevoegden kon je spreken van het allereerste begin van Jeu de Boules.Lees verder...
 
Clubblad
Ons clubblad "'t Butje" is vanaf nu ook voor iedereen digitaal beschikbaar.Lees verder...
 
Links
Eén van onze favoriete websites:

link-njbb09De website van de Nederlandse Jeu de Boules Bond Afdeling 9 - De Boulestreek.
http://www.njbb09.nl/