CLUBDAG 2018

CLUBDAG 2018

Zondag 12 augustus kon iedereen weer gezellig meedoen aan onze Clubdag.

Voor de verandering is besloten om het tijdstip wat later te doen. Zodat de vrijwilligers, die de boel runnen, niet zo een lange dag te bezorgen. Anders zijn ze van 10.30 u. tot 20.00 u. in de weer en ze worden ook al een dagje ouder (ha, ha, ha). Hierdoor werden er deze keer 2 partijen gespeeld. In ieder geval is het goed bevallen!

Na dagenlange hittegolven, was het prima speelweer.

Ook dit jaar deden vele leden (34) mee aan het toernooi. Later kwamen daar nog wat niet spelers en de partners bij, in totaal schoven 44 mensen aan, aan de dis.

De bar werd verzorgd door Jans, Margreet en Rob. Om 13.30 u. werd het startschot gegeven door Ab. De wedstrijdleiding was in handen van Anneke en Henk.

Na de 1e ronde was er een drankje en een hapje en na de 2e ronde, die rond 16. 20 u. was afgelopen, kon de balans worden opgemaakt. Een echte poedel (prijs) was voor Helen. De uitslag zeggen we niet. De 2e en 3e plek was een ex-aequo was voor Thomas en Agaath (2/17), beiden kregen een waardebon. Plek 1 was zeer verrassend voor een trotse Piet (2/23). Dus de grote beker, maar ook een kleinere trofee en een waardebon, gingen mee naar huis. Door loting werden er nog 3 flessen wijn uitgedeeld. Hoe kan het anders, dan dat daar ook Til bij was?

Ondertussen werden de tafels gevuld met overheerlijke visgerechten en salades. Ook Engeline had weer haar uiterste best gedaan en o.a. de knoflookboter en zalmsalade waren weer prima voor elkaar. Ook Petra, helaas afwezig wegens ziekte, had een heerlijke huzarensalade voorbereid. Als een op elkaar ingespeeld team stonden Engeline, Agaath en Alex weer achter de tafels, om alles zo eerlijk mogelijk te verdelen. Er was zoals gebruikelijk een 2e ronde om nog even langs te lopen. Er was wel wat over en dat werd later meegegeven aan wat mensen. Tot besluit nog een fruitsalade als nagerecht. Voor de liefhebbers nog een lekker bakkie koffie. Het liep weer prima.

Vele handen maken licht werk, ging ook nu weer op, met dank aan iedereen. Rond 20.00 u. ging het hek weer op slot, na weer een geslaagde en voor sommigen een minder vermoeiende dag.
Links
Eén van onze favoriete websites:

Petanque Forum Nederland. Alles over petanque, voor en door petanque liefhebbers!
http://www.petanqueforum.nl/
 
Clubblad
Ons clubblad "'t Butje" is vanaf nu ook voor iedereen digitaal beschikbaar.Lees verder...
 
Geschiedenis
Al in de Griekse tijd werd geoefend in het gooien met ijzeren ballen, echter toen de Romeinen er het doel of "but" aan toevoegden kon je spreken van het allereerste begin van Jeu de Boules.Lees verder...