Clubontmoeting 8-8-18


CLUBONTMOETING 8-8-2018

De uitwisseling 2 keer per jaar met onze vrienden van De Spaanse Ruiter kan weer geslaagd genoemd worden.

Na een periode van hittegolven, was het deze woensdag gelukkig een stuk afgekoeld en aangenamer om te spelen.

Anneke en Henk hadden het voor elkaar gekregen om 20 teams aan de start te krijgen, wat beter is voor de indeling en men niet tegen eigen spelers hoeft te spelen. Geweldig.

De start was om 12.30 u. en na het welkomstwoord van Anneke kon men er tegenaan.

De verkoop van de bonnetjes en muntjes was weer in handen van Riet. Voor de inwendige mens hadden we hulp van het echtpaar Rob en Margreet Molenaar, die ondanks dat ze maar pas begonnen zijn, het heel voortvarend oppakken. Ook dank aan Jan en Agaath voor het verzorgen van de soep en tosti na de 1e speelronde. Dit geeft een heerlijk rustmoment.

De 2e en 3e ronde volgden en rond 16.30 u. kon de balans worden opgemaakt. Jopie had tussentijds de standen bijgehouden, dus het eindresultaat was snel bekend.

Deze weer eens een poedelprijs, maar dat viel duur uit voor ons, want er was een ex aequo.

Petra en Tineke, Lex en Riet viel deze eer te beurt. De 1e plek was voor Teus en Paul (3/28) van DSR, 2e plek Johan en Johan (3/22) JBZ, 3e plek Frans en Rudy (3/13) JBZ, 4e Annie en Jeanne (2/14) DSR, als enige dames en tot slot de 5e plek Thomas en Alex (2/11) JBZ. De prijzen vielen weer in de smaak, met dank aan Engeline.

Met een bedankje aan alle aanwezigen en helpende handjes ging iedereen rond 17.30 u. weer huiswaarts.
Clubblad
Ons clubblad "'t Butje" is vanaf nu ook voor iedereen digitaal beschikbaar.Lees verder...
 
Geschiedenis
Al in de Griekse tijd werd geoefend in het gooien met ijzeren ballen, echter toen de Romeinen er het doel of "but" aan toevoegden kon je spreken van het allereerste begin van Jeu de Boules.Lees verder...
 
Links
Eén van onze favoriete websites:

Startkabel pagina met allerlei handige en leuke Petanque links.
http://petanque.startkabel.nl/