Mannen en vrouwen 21-7-18   Mannen en vrouwentoernooi 21-7.

Onder een uitbundig schijnend zonnetje (soms te warm op het hoofdveld) speelden we afzonderlijk het mannentoernooi met 16 deelnemers en het vrouwentoernooi met 12 deelneemsters, 3 partijen. Voor de meesten was dat meer dan genoeg.

Was het in afgelopen jaren een magere bezetting, door gebruik te maken van OnTip en steeds maar weer ronselen en vragen, is het toch gelukt aparte poules te maken.
Alhoewel het melden om 11.30 u. was, konden we toch al vroeg starten, met na de 1e ronde de gebruikelijke lunchpauze, met dank aan Jan en hulp van Alex. Sorry, dat de soep in het begin niet warm genoeg was (foutje van Agaath) en ook met de kroketten (latere versie) ging het niet helemaal goed. Gewoon zeggen hoor. Wij zijn ook maar mensen, die fouten kunnen maken.

Ook Jans vermaakte zich weer uitstekend achter de bar. Bedankt. Rond 4 uur konden Henk en Anneke zich weer bezig houden met het telwerk, dat ze weer prima voor elkaar hadden. Bedankt.

De uitslag was bij de dames: 1e prijs een waardebon voor Engeline (3/17), 

2e prijs ook een bon voor Anneke T. (2/17), 3e prijs een mooie plant voor Helen (2/9)
 
   

Bij de mannen waren dat: 1e hans 3/16, 2e Ab 2/15, 3e Jos 2/12

 

      
De 4e prijs een flesje nattigheid voor Wil de Gr. (2/5) en een plant Thomas (2/8)
 
                                                                               

 
Clubblad
Ons clubblad "'t Butje" is vanaf nu ook voor iedereen digitaal beschikbaar.Lees verder...
 
Geschiedenis
Al in de Griekse tijd werd geoefend in het gooien met ijzeren ballen, echter toen de Romeinen er het doel of "but" aan toevoegden kon je spreken van het allereerste begin van Jeu de Boules.Lees verder...
 
Links
Eén van onze favoriete websites:

Petanque Forum Nederland. Alles over petanque, voor en door petanque liefhebbers!
http://www.petanqueforum.nl/